Τελευταία νέα & εκδηλώσεις
Μορφωτικός Ποντιακός Σύλλογος Νέας Τραπεζούντας
Η εφημερίδα μας
Μορφωτικός Ποντιακός Σύλλογος Νέας Τραπεζούντας
ΟΦΙΤΙΚΑ ΝΕΑ
ΟΦΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δίμηνη έκδοση του
Μ.Π. Συλλόγου
Αλέξανδρος
Υψηλάντης
Οφίτικα Νέα

Ήταν όνειρο πολλών από εμάς η επανέκδοση ενός εντύπου που θα μας αντιπροσωπεύει θα μας ενημερώνει, θα μας πληροφορεί στα θέματα που μας ενδιαφέρουν, στην συλλογή και καταγραφή των οφίτικων ποντιακών παραδόσεων ή κάθε άλλου υλικού (φωτογραφικού ή εγγράφων ή βιβλίων ή πληροφοριών) και λέμε επανέκδοση γιατί είναι η τέταρτη προσπάθεια που γίνεται στο χωριό μας.

Η πρώτη εφημερίδα ήταν η "ΚΥΨΕΛΗ" όργανο του ομώνυμου συλλόγου που υπήρχε προπολεμικά, η δεύτερη ήταν η ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΓΩΝΙΑ που την εξέδιδε το 6ο σύστημα προσκόπων του χωριού μας, την περίοδο 1955-60.

Η τρίτη φορά είναι με τα ΝΕΑ του ΟΦΙ την περίοδο 1983-85. Έτσι με τις ευχές όλων των συγχωριανών μας και συμπατριωτών μας αρχίζει η έκδοση της εφημερίδας «ΟΦΙΤΙΚΑ ΝΕΑ» τον Δεκέμβριο του 1996. Είναι η εφημερίδα με την οποία θα καταφέρουμε να κερδίσουμε πάρα πολλά πράγματα, αν την προσέξουμε , αν συνεργαστούμε και αν βοηθήσουμε για την αρτιότητά της. Μ' αυτήν θα επικοινωνούμε περιοδικά, σταθερά και υπεύθυνα, θα μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε τις ρίζες μας, την ιστορία, τα ωραία ποντιακά οφίτικα έθιμα και τις παραδόσεις που κινδυνεύουμε να ξεχάσουμε και τα οποία αφού καταγραφούν, αργότερα θα είναι σωστό αρχείο - θησαυρός για όποιον θελήσει ν' ασχοληθεί με το θέμα αυτό. Θα επικοινωνήσουμε με τους πατριώτες μας εργαζόμενους σε άλλες πόλεις ή χώρες για να ακούσουν μέσα από τις στήλες μας τη φωνή της πατρίδας μας και να γνωρίσουν μ' ένα ακόμη τρόπο τα παιδιά τους, τη μακρινή τους πατρίδα, γιατί αλλιώς θα αφεθούν στο καταστρεπτικό περιθώριο της λησμονιάς.

Περασμένα γεγονότα του τόπου μας, με τις σελίδες αυτής της εφημερίδας θα έρχονται ζωντανά στην ανάμνησή μας αλλά και για να παραδειγματίζουν τους νέους οι οποίοι θα πρέπει να βαδίζουν στα χνάρια του παρελθόντος, ενός πλούσιου παρελθόντος σε εκδηλώσεις και γεγονότα για να γίνουν συνεχιστές του.

Τέλος προβλήματα που απασχολούν όλους μας σε σχέση με το περιβάλλον και την καθημερινότητα, εδώ θα βρούν την γλώσσα τους για να εκφραστούν. Προβλήματα γενικής προόδου, κοινωνικής, κοινοτικής συλλογικής ανάπτυξης, υπάρχουν πολλά στον τόπο μας. Αμέσως τώρα δα καθώς διαβάζει κανείς αυτή τη στήλη έρχεται κάτι στο μυαλό του για ένα κοινό ζήτημα που τον απασχόλησε. Αυτά τα φλέγοντα ζητήματα καλείται κάθε υπεύθυνος συμπατριώτης μας να εκθέσει σ' αυτές τις σελίδες. Ή αν κάποιος έχει καταγραμμένες προσωπικές του σημειώσεις ή ημερολόγιο ή παλιά εθίματα και παραδόσεις καλείται να μας τις γνωστοποιήσει για να μάθουν και άλλοι όσο το δυνατόν περισσότερα παραδοσιακά θέματα. Μια όμως τόση μεγάλη επιδίωξη της εφημερίδας έχει ανάγκη από τη συνδρομή και συνεργασία των κατοίκων όχι μόνο των συγχωριανών μας αλλά και κάθε Οφίτη οπουδήποτε και αν ευρίσκεται.

Φωτογραφικό
αρχείο του
συλλόγου μας
Φωτογραφικό αρχείο
Ακολουθήστε μας
στο facebook
Net.Works Jellyfish
wholesale air max|cheap air jordans|pompy wtryskowe|cheap huarache shoes| bombas inyeccion|cheap jordans|cheap sneakers|wholesale jordans|cheap china jordans|cheap wholesale jordans|cheap jordans|wholesale jewelry china|cheap jerseys